M'unique Transformatie & Life Coaching

Omdat iedereen "unique" is en dat goed is!!

Wie is Munique?

https://www.linkedin.com/in/moniquevankemenade/

De persoon achter M'unique Transformatie & Life Coaching is: 

                              Monique van Kemenade.

Ik ben 49 jaar oud en heb 3 zonen en woon in Nistelrode. Ik heb er zelf ook mijn hele leven tegenaan gelopen dat ik anders was dan anderen en veel meer dingen oppikte en voelde en wist dan anderen. Ik begreep niet hoe dat kwam of waarom ik dat zag of wist of voelde, maar het was gewoon zo. Ik voelde me ook anders dan anderen, alleen al omdat ik altijd over alles nadacht en overal veel dieper op inging en in mijn hoofd met hele andere dingen bezig was dan de meesten andere jongens en meisjes van mijn leeftijd. Mijn hoofd was altijd aan het denken, stond nooit stil en het (aan)leren van nieuwe dingen kon me niet snel genoeg gaan. Ik vond alles interessant en wilde altijd weten waarom iets was zoals het was. Ik had altijd wel duizend en één vragen en ik las alles wat los en vast zat. Toch was ik het liefste gewoon zoals iedereen om mij heen. Ik wilde er alleen maar bij horen,dus probeerde ik te voldoen aan wat ik dacht dat van mij verwacht werd om maar aardig gevonden te worden of geaccepteerd te worden. Ook kon ik niet tegen ruzies of onrechtvaardigheid, dus was ik altijd wel ergens iets aan het sussen of aan het oplossen voor anderen.

Zorgen voor anderen en lief en begripvol zijn voor anderen kon ik heel erg goed, al van kinds af aan. Daar was ik me niet bewust van en stond ik niet bij stil of deed ik niet bewust of met reden, maar dat was gewoon een automatisme. Als iemand ergens mee zat, dan voelde ik dat en kon ik me inleven in die situatie en kreeg ik het er ook altijd uit. Mensen vertellen me al van kleins af aan heel gemakkelijk al hun levensverhalen en problemen en ik vond dat normaal en begreep hun. Het altijd aanhoren en oplossen van problemen van anderen en het zorgen voor anderen werd zo vanzelfsprekend voor mij dat het mijn tweede natuur werd en ik steeds meer van mezelf opgaf en mezelf steeds meer wegcijferde in het belang van anderen die belangrijk voor mij waren. Zoals om te beginnen mijn ouders, mijn broers, mijn vriendinnen op school, vriendjes, collega's en uiteindelijk later ook bij mijn eigen man en gezin. 

Mijn eigen kinderen zijn anders dan ik en geven veel duidelijker hun grenzen aan. Al van baby af aan. Door mijn kinderen heb ik leren inzien dat ik altijd alleen maar voor anderen zorgde en het goed probeerde te doen voor anderen en dat dat niet goed was. Ook al deed ik het met de beste bedoelingen en hielp ik er iedereen mee; ik deed mezelf daarmee enorm veel tekort omdat ik daaruit voor mezelf het recht ontleende om er te mogen zijn. Als ik er voor anderen kon zijn en anderen kon helpen, voelde ik me goed en ertoe doen. Ik had het nodig om te mogen zorgen voor anderen, omdat ik diep van binnen was gaan geloven dat ik anders niet goed genoeg of lief genoeg was. Op het moment dat ik dat eindelijk inzag en besefte was ik eigenlijk nog maar een schim van mezelf. Ik had alles van mezelf opgegeven en mijn eigen ik volledig weggecijferd in het belang van mijn gezin en alles en iedereen. Ik leerde mijn kinderen wel van kleins af aan dat ze goed waren zoals ze waren en dat ze zich nooit hoefde aan te passen of te veranderen om erbij te horen en dat het goed was om hun grenzen duidelijk aan te geven en op te komen voor zichzelf, maar zelf deed ik het tegenovergestelde. En daar prikten zij dus haarfijn doorheen en hielden mij een enorm grote confronterende spiegel voor....

Dat was mijn wake-up call. Om mijn kinderen echt te kunnen helpen en een goed voorbeeld voor hun te kunnen zijn, moest ik met mezelf aan de slag. En dat heb ik gedaan. Helemaal. Daarom dat ik echt wel weet hoe moeilijk het is om om hulp te vragen en hoe eenzaam en zwaar de weg terug naar jezelf te vinden is. Het was ook niet altijd gemakkelijk en het heeft me veel gekost, maar het heeft me nog veel meer opgeleverd. Maar daarvoor moest ik wel echt heel diep gaan en veel voor opgeven. Maar ik kan echt uit eigen ervaring zeggen dat wat je ervoor terug krijgt als je doorzet en volhoudt, écht de moeite waard is! Je komt er zoveel sterker en zelfverzekerder uit, als je maar niet opgeeft op het moment dat het moeilijk wordt! Ga die confrontatie met jezelf aan en ga door die angsten heen die je jezelf hebt opgelegd of hebt aangepraat of je hebt aan laten praten. Baan geen pad om je angsten heen, want de enige weg is er echt dwars doorheen! En meestal valt het achteraf toch wel mee...

"Blijf bij jezelf" en "hou van jezelf" waren eerst slechts lege woorden voor mij. Het wordt zo gemakkelijk gezegd, maar ze deden me niks. Ik voelde ze niet, maar nu hebben ze ondertussen daadwerkelijk betekenis gekregen en begrijp ik pas wat het echt wil zeggen om eerst van jezelf te houden en bij je eigen gevoel te blijven. Het is niet egoïstisch om van jezelf te houden! Het is gewoon een noodzaak om gelukkig te kunnen zijn. Ik snap nu dat pas als je eerst van jezelf houdt, je ook liefde kan toelaten en ontvangen en dan geef je ook pas echt iets kostbaars als je "ik hou van jou" tegen een ander zegt. Deze levens-les en dit inzicht wil ik graag meegeven en doorgeven om anderen te helpen die tegen dezelfde dingen in hun leven aanlopen of anderszins niet meer van het leven kunnen genieten en in een depressie of burn-out of chronische vermoeidheid terecht zijn gekomen. Alleen heb ik het nu niet meer nodig om mezelf daardoor goed te vinden of beter te voelen. Ik hoef niemand meer te overtuigen. Ik ben goed genoeg zoals ik ben, net zoals jij. En ik hóef je niet te helpen, maar ik kán en ik wil je graag helpen als jij hulp nodig hebt en dan begeleid ik jou daarbij zo goed als ik kan met alle kennis en vaardigheden die ik ondertussen opgedaan heb. Ik weet dat ik mijn gevoel van eigenwaarde uit mezelf moet halen en niet uit het helpen van anderen en dat doe ik ook niet meer. Maar toevallig heb ik wel het talent meegekregen dat ik anderen heel goed kan helpen bij soortgelijke problemen, omdat ik als ervaringsdeskundige weet waar ik over praat en de kennis en vaardigheden heb aangeleerd om de juiste woorden te vinden en de juiste tools en technieken kan aanwenden om anderen te coachen en begeleiden naar zelfacceptatie en meer levensgeluk. Alleen dat zul jij uiteindelijk wel zelf moeten doen door eerst weer verantwoordelijkheid voor jouw leven te nemen en voor jouw aandeel in de situatie waarin je bent terecht gekomen. Alleen dan kan en wil ik je helpen om weer in je kracht te komen te staan, zodat ook jij weer kan genieten van het leven. 


Uitleg logo M'unique

Het logo van M'unique hier bovenaan de pagina bestaat uit een puzzelstukje dat het Ierse symbool van verbondenheid "the triple knot" vasthoudt. 

De 3 lussen van "the triple knot" staan voor mij voor mijn 3 kinderen en het puzzelstukje is het nationale en internationale symbool van autisme. Mijn 3 kinderen hebben enkele jaren geleden de diagnose Asperger en Hoogbegaafd gekregen. Dat was voor mij het begin van mijn zoektocht om daar meer over te weten te komen om hen beter te begrijpen en te kunnen helpen en dat heeft uiteindelijk geleid tot mijn missie om meer begrip, steun, inzicht en erkenning te creëren voor hoogbegaafdheid en anders denkenden.  

Iedereen is anders. Net zoals ieder puzzelstukje weer anders is. Maar iedereen is uniek en ook elk puzzelstukje past op zijn eigen unieke plaats en alleen samen vormen ze 1 geheel en maakt het een prachtige puzzel. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen mag zijn wie hij of zij is en dat iedereen goed is zoals hij of zij is. Iedereen heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen en kwaliteiten en dat maakt iedereen speciaal en bijzonder. En samen vul je elkaar aan en kan je de afzonderlijke talenten gebruiken en inzetten om samen te komen tot iets uitzonderlijks en moois, wat alleen nooit zou lukken.                Dat is waar het om draait in het leven. Iedereen is bijzonder en uniek op zijn of haar eigen manier en iedereen doet ertoe! Dat gevoel wil ik graag iedereen weer teruggeven of meegeven. Je moet eerst zelf tevreden zijn met wie je bent en hoe je bent en jezelf accepteren precies zoals je bent. Alleen dan zullen anderen jou ook gaan accepteren en waarderen zoals je bent en om wie je bent en kun je een aanvulling zijn op anderen vanuit je eigen authenticiteit. En dat is het mooiste cadeau wat je jezelf ooit kunt geven! Dan sta je werkelijk in je eigen kracht en krijgt niks of niemand je meer omver!! 

https://www.linkedin.com/in/moniquevankemenade